HOME //

Sport en Fitness Nieuws

NVWA-roept-op-illegale-verkoop-afslankmiddelen-met-DNP-te-melden

NVWA roept op illegale verkoop afslankmiddelen met DNP te melden


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft naar aanleiding van de waarschuwing van Interpol voor middelen met de verboden stof DNP (2.4-Dinitrophenol) de afgelopen dagen een screening uitgevoerd om te controleren of deze middelen op Nederlandse websites worden verkocht. Hierbij zijn geen Nederlandse (internet)verkopers aangetroffen. Maar omdat het hier gaat om handel die plaats zou vinden in het illegale circuit roept de NVWA consumenten op het te melden als zij weten waar middelen met de verboden stof DNP worden verkocht.
 

DNP verstoort de energieproductie van het lichaam en wordt daarom als afslankmiddel aangeboden. Het wordt bovendien als doping beschouwd. Vorige maand is een 21-jarige vrouw in Groot-Brittannië overleden aan een te hoge dosis pillen met DNP en werd een man in Frankrijk in het ziekenhuis opgenomen na gebruik van dit middel. Dit was voor Interpol aanleiding om in 190 landen te waarschuwen tegen pillen, poeders en crèmes met DNP. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft in 2003 ook al gewaarschuwd voor afslankpillen met DNP en heeft sindsdien geen aanwijzingen dat deze middelen in Nederland op grote schaal worden verkocht. Consumenten die desondanks informatie hebben over verkoop van dit illegale middel kunnen zich melden bij het Klantcontactcentrum van de NVWA. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via de website of 0900–03 88.

bron: Dopingautoriteit nieuws

Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook