HOME //

Sport en Fitness Nieuws

Lichaamsbeweging-bezorgt-alle-mannen-beter-seksleven

Lichaamsbeweging bezorgt alle mannen beter seksleven


Mannen die veel lichaamsbeweging hebben, hebben betere erecties en zijn seksueel actiever dan hun geslachtsgenoten die weinig of niet bewegen, zo stelt een nieuwe studie. "Dit onderzoek is het eerste dat de voordelen van lichaamsbeweging op het vlak van erecties en seksbeleving blootlegt in een raciaal diverse patiëntengroep", zo stelt de auteur van de studie, die werd gepubliceerd in vakblad Journal of Sexual Medicine.

Eerdere studies hebben al gewezen op de relatie tussen een betere erectiele functie en lichaamsbeweging, maar zwarte mannen waren in die onderzoeken telkens ondervertegenwoordigd.


Adriana Vidal, hoofdauteur van de studie, vroeg 300 mannen naar hun activiteitslevel inzake lichaamsbeweging. De mannen werden vervolgens in vier categoriën ondergebracht: sedentair, licht actief, gemiddeld actief en zeer actief. De mannen brachten ook verslag uit over hun seksleven, zoals de mogelijkheid om een erectie te krijgen en een orgasme te bereiken, de kwaliteit en de frequentie van hun erecties en hun seksbeleving in het algemeen.

Mannen die verklaarden veel te bewegen (twee uren intensieve training per week of 3,5 uren gematigde training of zes uren lichte training) bleken ook een drukker seksleven te hebben, ongeacht hun ras. Mannen van welk ras dan ook die minder beweging hadden, bleken ook seksueel minder te functioneren. Ook diabetes, oudere leeftijd, roken en hartziektes droegen bij tot een verlaging van de seksbeleving.

Stephen Freedland, co-auteur van de studie, wijst erop dat elke man zijn eigen bewegingspatroon moet bepalen. "Maar we zijn ervan overtuigd dat elke mate van beweging, zelfs al is die helemaal niet intensief, beter is dan helemaal geen beweging". 

(Bron: www.hln.be)
Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook