HOME //

Sport en Fitness Nieuws

Langer-leven-met-magnesium

Langer leven met magnesium


In elke drogist liggen spotgoedkope supplementen met magnesium en vitamine D3 en dat komt goed uit. Het gros van de bewoners in rijke landen heeft een tekort aan die twee onmisbare stoffen. Hef je dat tekort op – bijvoorbeeld door supplementen – dan kun je waarschijnlijk langer leven dan je anders zou doen. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in BMC Medicine en waarvoor onderzoekers meer dan twaalfduizend Amerikanen jarenlang hebben gevolgd. Hadden de deelnemers aan de studie verhoudingsgewijs veel vitamine D en magnesium in hun bloed, dan was hun sterftekans dertig procent lager dan bij leeftijdsgenoten met relatief weinig vitamine D en magnesium in het bloed. De kans op sterfte door een hartinfarct of beroerte halveerde bijna, de kans op sterfte door kanker verminderde met tweederde.
Vitamine D3 zit natuurlijk niet alleen in supplementen. Je kunt de vitamine ook binnenkrijgen via vette vis, of zelf aanmaken als je er zonlicht op je huid valt. Magnesium zit van nature in volle graanproducten, noten, donkere chocolade, groene bladgroenten, soja, zuivel en vlees. (WK)
Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook