HOME //

Sport en Fitness Nieuws

D-Aspartic-Acid-werkt-niet-

D-Aspartic Acid werkt niet


Als je 22 jaar oud bent, traint met gewichten en dolgraag op een natuurlijke manier je testosteronspiegel wilt verhogen, begin dan maar niet aan D-Aspartic Acid. Dat advies geven de bewegingswetenschappers Darryn Willoughby en Brian Leutholtz, die drie gram van het aminozuur gaven aan jonge atleten en vervolgens geen spatje effect konden ontdekken. D-Aspartic Acid verhoogde de testosteronspiegel niet, deed niets met de spierkracht en ook niet met de lichaamssamenstelling.
Het onderzoek, dat is verschenen in Nutrition Research, zegt weinig over het effect van D-Aspartic Acid bij oudere sporters. Het zegt ook niet zoveel over de preparaten die niet het vrije D-Aspartic Acid bevatten, maar het gebonden natrium- of calcium-D-aspartate. Het lichaam neemt die varianten beduidend beter op. (WK)
Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook