HOME //

Sport en Fitness Nieuws

Verse-tomaten-goed-voor-hart-en-bloedvaten

Verse tomaten goed voor hart en bloedvaten


Als je elke dag een salade eet van drie ons verse tomaten, dan is binnen een maand de hoeveelheid van het ‘goede cholesterol’ HDL in je bloed met veertien procent toegenomen. Mexicaanse onderzoekers ontdekten het cholesterolverbeterende effect van verse tomaten in een experiment waaraan vijftig vrijwilligers proefpersoon meewerkten. De onderzoekers snappen niet precies hoe verse tomaten het cholesterol kunnen verbeteren, maar ze weten zeker dat het effect echt bestaat. Andere onderzoekers hebben het ook wel eens gevonden.

De ontdekking is interessant voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn hart en bloedvaten. Gangbare medicijnen kunnen alleen de spiegel van het ‘slechte cholesterol’ LDL verlagen. HDL verhogen is niet eenvoudig. De meest effectieve manier die onderzoekers tot nu toe hebben ontdekt is duursport. (WK)

Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook