Sport en Fitness Nieuws

Fitbit-maakt-activity-tracking-nog-beter

Fitbit maakt activity tracking nog beter

Gebruik meerdere Fitbits op één account Fitbit, marktleider in ‘connected devices’ op het gebied van gezondheid en fitness, introduceert diverse intuïtieve, nog meer motiverende features. Zo wordt activity tracking met Fitbit nog eenvoudiger en leuker. Ervaar alle nieuwe mogelijkheden in de Fitbit-stand (Congress Hall, stand CS 130) op Mobile World Congress 2015. 

lees meer
Nooit-meer-vermoeide-benen-dankzij-innovatieve-sokken

Nooit meer vermoeide benen dankzij innovatieve sokken

Al enige tijd populair bij hardlopers: hoge compressiekousen tot net onder de knie. Zij claimen minder spierpijn te ervaren en ook sneller te herstellen van andere ongemakken. Minder bekend is dat niet alleen hardlopers baat kunnen hebben bij preventief gebruik van compressiekousen, maar dat dit ook voor andere sporters, mensen met een staand beroep zoals winkel- en horecapersoneel en vliegtuigpassagiers een uitkomst kan zijn. Vanaf deze maand is er voor hen een innovatieve oplossing die niet alleen vermoeide en opgezwollen benen en gerelateerde klachten voorkomt, maar dat ook nog eens doet met een modieus tintje: STOX Energy Socks. 

lees meer
Fitnessclubs-strijden-tegen-obesitas-bij-kinderen

Fitnessclubs strijden tegen obesitas bij kinderen

Technogym heeft een challenge gelanceerd met als naam “Let’s Move for a Better World”. Elke sporter kan, op Technogym apparatuur in de deelnemende clubs in 10 verschillende landen, zijn bijdrage leveren om meer mensen aan te moedigen om een actieve levensstijl aan te nemen.

lees meer
--Schitterend-nieuw-design,-accuduur-van-tien-dagen-en-een-open-platform-voor-slimme-polsbandjes

Schitterend nieuw design, accuduur van tien dagen en een open platform voor slimme polsbandjes

Pebble introduceert Pebble Time Steel, een stijlvol ontworpen horloge voor iPhone en Android met een revolutionair lange accuduur tot tien dagen. Dit maakt Eric Migicovsky, CEO van Pebble, bekend vanaf het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, Spanje. De aankondiging volgt kort op die van de Pebble Time. Dit horloge lanceerde Pebble op 24 februari 2015 via Kickstarter. Het werd binnen de kortste keren het snelst groeiende crowdfundingproject ooit. Alle mensen die de Pebble Time hebben ondersteund via Kickstarter krijgen de kans eenvoudig te upgraden naar de nieuwe Pebble Time Steel en behouden daarbij hun plek in de wachtrij.

lees meer
5-Boeken-die-je-moet-lezen!!

5 Boeken die je moet lezen!!

Fitter, sterker, strakker, gezonder, vitaler en weerbaarder worden is een kwestie van Hard en SMART trainen, herstellen en leven. Daarbij is kennis een heel belangrijke voorwaarde! In dit artikel bespreek ik 5 boeken die van grote waarde kunnen zijn voor je training, je fitheid en het leven in het algemeen. 

lees meer
Maaltijd-op-maat

Maaltijd op maat

De mix van vers en gezond, maakt onze producten zoals u ze graag wilt hebben: fris en puur! Wat we binnen vers maken, gaat ook weer vers naar buiten. Het ontlasten en het gemak van de sporter staat bij ons centraal, probeer eens uit!

lees meer
100.000-tot-10-miljoen-huisstofmijten

100.000 tot 10 miljoen huisstofmijten

100.000 tot zo’n 10 miljoen. Dat is het aantal huisstofmijten dat vanaf zes maanden gebruik in je matras kan huizen. Niet zo gek dus, dat mensen die allergisch zijn voor deze beestjes er met vooral ’s nachts last van hebben. Gelukkig biedt SmartSleeve® uitkomst. Speciaal voor wie last heeft van een huisstofmijtallergie heeft SmartSleeve® een matrashoes en kussenbeschermer ontwikkeld die de kans op een allergische reactie sterk verminderd. De microcapsules in de Sleep Allergen Protected producten bevatten natuurlijke probiotica; goede bacteriën die de slaapomgeving zuiveren. De microcapsules openen zich door lichaamswrijving en laten probiotica vrijkomen. Dankzij deze Purotex® capsuletechnologie worden huisstofmijt allergenen met wel 90% gereduceerd. Het resultaat? Een gezond slaapklimaat en een optimale nachtrust.

lees meer
APS:-Kitesurfen-op-HISWA-2015

APS: Kitesurfen op HISWA 2015


Kitesurfen op HISWA 2015: Realistische simulator biedt unieke ervaring

Veilig leren kitesurfen voordat je het water op gaat, een beachevent met kitesurfwedstrijden op het strand of een leuke 3D game waarin je kitestunts uitvoert: dat kan met de Kite Sim, de eerste écht realistische kitesurfsimulator. De simulator is een initiatief van Robert Hoogendijk en wordt ontwikkeld door Frank & Frens, de TU Delft, InnoSportNL en Nederlandse Kitesurf Vereniging. Het prototype is te bewonderen op HISWA 2015 in de Amsterdamse RAI van 11 tot en met 15 maart 2015. 

De basis van de kitesimulator is een geavanceerd computermodel dat de krachten op de kite en de lijnen zeer realistisch weergeeft. Ook de gevolgen van de acties van de kiter op de kite kloppen verbazingwekkend goed. Beginnende kitesurfers kunnen dus op een heel veilige manier op het droge oefenen op de kitesimulator, bijvoorbeeld bij het traditioneel moeilijke onderdeel van het waterstarten.

Op de HISWA is een grote opstelling te zien die ideaal is voor strandevenementen. Bezoekers kunnen laagdrempelig kennis maken met kitesurfen. Door zelf te varen in de Kite Sim ervaart het publiek wat kitesurfen inhoudt. Een goede manier voor bedrijven of gemeenten om bezoekers naar hun strand(event) te trekken.

Professionele kitesurfers zijn nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van de Kite Sim. Zij kunnen onafhankelijk van het weer oefenen onder veilige omstandigheden die ze zelf in de hand hebben.

Spelfanaten kunnen hun hart ophalen bij de gameversie van de Kite Sim, zonder kracht op de lijnen van de kite, maar mét een virtualrealitybril waardoor de speler helemaal wordt ondergedompeld in de ervaring van het kitesurfen. De eerste versie van de Kite Sim-game spelen bezoekers van de HISWA met de Oculus Rift virtualrealitybril en een kitesurf-bar om te sturen.

De Kite Sim is te zien én te ervaren op stand 02.312 van North kiteboarding tijdens de HISWA in Amsterdam.

Samenwerking
De kitesurfsimulator is een initiatief van ondernemer Robert Hoogendijk en wordt ontwikkeld door ontwerpbureau Frank & Frens en de Kite Power research group van de TU Delft. De technische universiteit ontwikkelde het fysieke model en een deel van de software. De Nederlandse Kitesurf Vereniging is bij het project betrokken geweest om de belangen van de kitesurfers te behartigen. InnoSportNL begeleidt de Kite Sim in het ontwikkelingsproces van idee naar prototype naar markt. 

www.kitesim.nl
Lees meer in Sport & Fitness Magazine
Onze uitgaves zijn op verschillende manieren te verkrijgen

Klik hier voor digitale abonnementen en losse nummers

Klik hier voor print abonnementen en losse nummers
Sport-&-Fitness-Models-coversearch-2014

Sport & Fitness Models coversearch 2014

Begin november vond de kickoff van de Sport & Fitness Models wedstrijd plaats in het Kennemer Theater. Na een strenge voorselectie uit een paar honderd inzendingen zijn er uiteindelijk twaalf dames en heren uitgekozen die het wedstrijdpodium in Beverwijk mochten betreden.

lees meer
Reportage-activiteitsmeter:-Withings-Pulse-O2

Reportage activiteitsmeter: Withings Pulse O2

De Withings Pulse O2: Withings is een ontwikkelaar van slimme apparaten voor een gezonder leven.

lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook