Sport en Fitness Nieuws

Sporten-tegen-Alzheimer

Sporten tegen Alzheimer

Het is uit eerdere studies reeds genoegzaam bekend dat een dieet hoog in vet het risico de ziekte van Alzheimer te krijgen significant vergroot. Wetenschappers hebben zich daarom gericht op onderzoek naar de beste methoden om de metabole afwijkingen, welke het resultaat zijn van een dieet rijk aan vet te voorkomen.

lees meer
Pycnogenol-verjongt-de-huid

Pycnogenol verjongt de huid

Heb je last van een verouderende huid die zijn veerkracht verliest? Volgens onderzoekers van het Duitse Leibniz Research Institute for Environmental Medicine keert het pijnboomextract Pycnogenol verouderingsprocessen in de huid om.

lees meer
Phosphatic-Acid-is-bodybuildingsupplement

Phosphatic Acid is bodybuildingsupplement

Amerikaanse sportwetenschappers voeren in opdracht van de ingrediëntenfabrikant Chemi Nutra onderzoek uit naar de spieropbouwende  werking van fosfaatzuur of, zoals de stof in het Engels heet, Phosphatic Acid.

lees meer
Suiker-tast-geheugen-aan

Suiker tast geheugen aan

De lijst van ellende die veroorzaakt wordt door een te grote consumptie van suiker –zowel direct, als verborgen in allerlei lekkernijen en voedingsmiddelen waarin je ze helemaal niet zou verwachten - was al nauwelijks te overzien: tandbederf, obesitas, insuline resistentie, diabetes type II, hart- en vaatziekten.

lees meer
Sportschool-zorgt-voor-betere-cijfers

Sportschool zorgt voor betere cijfers

Als je nog een opleiding volgt, dan is je cijfergemiddelde hoger naarmate je vaker in de gym je gezicht laat zien. Dat ontdekten onderzoekers van de University of Texas at Austin, toen zij een onderzoek deden onder studenten in het krachthonk van de universiteit. 

lees meer
De-shoulderpress-doe-je-zo

De shoulderpress doe je zo

Bodybuilders trainen hun schouderspieren optimaal als ze de shoulderpress staande uitvoeren en dan ook nog bij voorkeur met dumbbells. Dat schrijven Noorse bewegingswetenschappers in de Journal of Strength and Conditioning Research. De Noren plakten elektroden op de spieren van bodybuilders en lieten die vervolgens de shoulderpress uitvoeren met een halterstang en dumbbells terwijl ze zaten of stonden.

lees meer
Visolie-beschermt-hersenen-van-vechtsporters

Visolie beschermt hersenen van vechtsporters

Neurologen blijven zich maar zorgen maken over de klappen en schoppen op het hoofd die vechtsporters moeten incasseren. Die stoten, vrezen de neurologen, kunnen bij sommige sporters op latere leeftijd de ziekte van Alzheimer of Parkinson veroorzaken. Als dat echt zo is, dan kunnen vechtsporters hun hersencellen waarschijnlijk beschermen met visoliesupplementen, aldus een studie van onderzoekers van West Virginia University in de Journal of Neurotrauma. 

lees meer
Minder-vet,-maar-meer-spiermassa-door-bèta-alanine

Minder vet, maar meer spiermassa door bèta-alanine

Elke bodybuilder weet dat het gruwelijk moeilijk is om tegelijkertijd vetmassa te verliezen en spiermassa op te bouwen, maar zo af en toe verschijnt er een studie waarin onderzoekers dat voor elkaar krijgen zonder dat ze daarvoor verboden middelen hebben gebruikt.

lees meer
Sport-&-Fitness-magazine-zoekt-covermodellen-man/vrouw

Sport & Fitness magazine zoekt covermodellen man/vrouw

Wij zoeken mensen met een regelmatig gezicht, een mooie huid, verzorgd haar en een geproportioneerde lichaam. Voor de heren: geen behaarde of zwaar gespierde fysiek. Een atletische spierbouw en sixpack zijn een pre. Met andere woorden: wij zijn op zoek naar mooie en fotogenieke fitnessmodellen voor een fotoshoot. Zie de voorbeelden op de eerdere covers.

lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook