Sport en Fitness Nieuws

Granaatappelsap-versterkt-geheugen

Granaatappelsap versterkt geheugen

Ordinair granaatappelsap werkt als een smartdrug. Tot die conclusie komen neurologen van de University of California in Los Angeles in een onderzoek waaraan twee dozijn vergeetachtige zestigers meewerkten als proefpersoon. 

lees meer
D-Aspartic-Acid-werkt-niet-

D-Aspartic Acid werkt niet

Als je 22 jaar oud bent, traint met gewichten en dolgraag op een natuurlijke manier je testosteronspiegel wilt verhogen, begin dan maar niet aan D-Aspartic Acid.

lees meer
Lean-weightgainers

Lean weightgainers

De jaren 50 tot 70 van de vorige eeuw bestond er eigenlijk maar één advies aan de krachtsporter die sterker en groter wilde worden: bulken! Kort gezegd kwam dat neer op: vreet wat je vreten kan. Het geeft niet wat, als je maar zwaarder wordt, want zwaarder is sterker. Je kwam in die tijd ook jongens tegen die vol trots beweerden: “Ha, ik ben in de bulk. Afgelopen maand tien kilo aangekomen!’’ En inderdaad, dat was te zien. Helaas bestond het grootste deel van die ‘winst’ uit vet.  

lees meer
Rubus-coreanus,-de-ongelooflijke-hormoonbooster

Rubus coreanus, de ongelooflijke hormoonbooster

Als je binnenkort toch naar Korea afreist, kijk dan eens of je een paar potjes met een extract van Rubus coreanus op de kop kunt tikken. Die zouden volgens dierstudies van de universiteit van Chonbuk wel eens hormonale effecten kunnen hebben waarvan in ieder geval de wetenschapsredactie van Sport & Fitness een beetje moet kwijlen.

lees meer
Het-harde-bewijs:-lokaal-vet-weg-trainen-kan-niet

Het harde bewijs: lokaal vet weg trainen kan niet

Elk trainer en ervaren krachtsporter kan het je vertellen. Als je meer vet op – we noemen maar wat – je triceps hebt dan je lief is, dan kun je triceps-extensions maken totdat je erbij neervalt, maar het vet op je triceps zul je er niet door verbranden. 

lees meer
Carnitine-laat-spiercellen-groeien

Carnitine laat spiercellen groeien

In sommige pre- of postworkoutsupplementen stoppen supplementenmakers vormen van het aminozuur L-carnitine. En dat hebben die supplementenmakers goed bekeken.

lees meer
Alcohol-na-je-workout-verhoogt-je-testosteronspiegel

Alcohol na je workout verhoogt je testosteronspiegel

Je hoeft jezelf niet te knijpen, je hebt het goed gelezen. ‘Alcohol na je workout verhoogt je testosteronspiegel.’ We zeggen er maar meteen bij dat je als krachtsporter helemaal niks aan dat effect hebt.

lees meer
Dit-zit-er-in-Dianabolhartjes

Dit zit er in Dianabolhartjes

Als je een beetje kennis hebt van anabole steroïden, dan weet je dat er blauwe Dianabolpillen circuleren die de vorm hebben van hartjes. Een Italiaans laboratorium heeft in een chemisch vakblad een analyse van die hartvormige tabletten gepubliceerd.

lees meer
Ook-zonder-krachttraining-vergroot-HMB-de-spiermassa

Ook zonder krachttraining vergroot HMB de spiermassa

HMB is een bodybuildingsupplement waarvan steeds meer wetenschappelijke studies concluderen dat het spiergroei kan versnellen en spierafbraak kan voorkomen. 

lees meer
Kruidencombo-laat-je-vijf-kilo-afvallen-in-twee-maanden

Kruidencombo laat je vijf kilo afvallen in twee maanden

Een afslanksupplement dat onder de naam Meratrim op de markt is, zorgt inderdaad voor een versneld gewichtsverlies. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of California at Davis, dat is betaald door de fabrikant van Meratrim.

lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Bestel hier de laatste editie
laatste editie an sport en fitness magazine

© 2017 sport & fitness magazine | linkpartner van Tentoo payroll
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke -andere wijze dan ook, zonder een vooraf verkregen schriftelijke -toestemming van de uitgever. ISSN: 1381-2572
like ons op facebook